Rulla ja sen käyttö

Markkinoilla on useita rullia. Oma ensimmäinen kokemukseni oli perinteinen vaahtomuovista tehty malli (josta nimi FOAMroller). Se ei kauaa kestänyt, vaan painui littanaan eikä ollut enää rulla vaan pikemminkin ellipsi. Suosittelenkin kaikille vain rullia, joissa on kova sisus.

foamroller

Jos rullaa haluaa käyttää sidekudoksen avaamiseen, sen täytyy olla melko kovaa tekoa. Tällaisia rullia kutsutaan joskus fitrollereiksi, ja ne ovat päihittävät parinkympin vaahtomuovit kirkkaasti. Varmista että ostamassasi rullassa on kovasta muovista tehty sisus, hieman pehmustetta ja laadukas pinnoite. Se kestää pitkään, ja pääset kunnolla käsiksi kudokseen ja jopa lihaskalvoon.

Rullakuvat_9.7.13-101-27

Rulla toimii loistavasti alkulämmittelyssä. Rullaa kertaa treenattavat lihakset 10–20 kertaa heti ensimmäiseksi. Jos jokin paikka on kipeä, rullaile sitä hiljalleen vaikka viisi minuuttia.

Rullakuvat_9.7.13-99-26

Rullaaminen ei saa aiheuttaa niin kovaa kipua, että lihas alkaa jännittyä. Älä siis varaa koko kehon painoa rullan päälle heti. Huomaat kehosi aukeamisen kivun poistumisena. Itse pystyn nykyään varaamaan helposti koko painoni reiden ulkosyrjän kohdalta kovan rullan päälle ilman kipua. Itse liikkeiden selittäminen sanallisesti on vaikeaa, mutta onneksi internetistä löytyy havainnollista materiaalia:

Sidekudos ja perusteet: http://www.youtube.com/watch?v=4I_pwORERuI

Perusrullausasentoja:

http://www.foamroller.fi/tutustu-rullaan.html
(sivun alareunasta)

Suositus: Anatomy Trains

http://www.vk-kustannus.com/kaikki-tuotteet/anatomy-trains/

Sivuillemme http://www.foamroller.fi on tulossa lisää asiaa aiheesta.

 

Jos pidit tästä artikkelista ja haluat oppia tiedot ja taidot, joilla nostat harjoittelusi uudelle tasolle, saat huikean paketin koulutuksissamme. Järjestämme koulutuksia ja workshoppeja ympäri Suomen. Katso ajat ja paikat koulutuskalenteristamme ja tule mukaan!
Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s